Új Egészségház épült Rajkán

dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője jelenlétében adták át Rajkán a közel 400 millió forint összköltségvetésű épületkomplexumot december 15-én. Az orvosi és fogorvosi rendelőknek,védőnői szobának, valamint a rendőrség helyi irodájának is helyet adó Egészségházat Rajka Község Önkormányzata és a Magyar Állam társfinanszírozta.

Nagy István beszédében elmondta:

Gratulálok a beruházás megvalósításához! Mindig nagy öröm látni, hogy ilyen minőségben javul a közszolgáltatás a térségben. Olyan ez a beruházás a kormány számára, mint a magvetés, hiszen az a 44 millió forint, amit a kormány ehhez a beruházáshoz adott, többszörösen térül majd meg.

Mindig nagy öröm látni, hogy ilyen minőségben javul a közszolgáltatás a térségben

Kiemelte: Amikor egy önkormányzat úgy dönt, hogy az egészségügyet és a biztonságot helyezi előtérbe és ehhez hasonló beruházást alakít ki a településen élők számára, az nagyon előremutató gondolkodást jelent, hiszen ettől lesz jobb életkörülménye és jobb jövője a településlakóinak.

Így lehet és így kell a 21. században egy magyar települést fejleszteni, hiszen ez nemcsak számukra, hanem a gyermekeik számára is a jövőt és a biztonságot fogja jelenteni.

Azt kívánom, hogy hozzanak még sok hasonló döntést!

Egészségház Rajka

Kiss Vince, Rajka polgármestere az épület átadásáig vezető hosszú utat mutatta be. Köszöntőjében kitért arra, hogy 2010 óta tervezik az Egészségház felépítését, melyhez több forrást is igénybe vettek.

Rajka Község Önkormányzata mindig is kiemelten fontosnaktartotta, hogy az épület minél előbb elkészülhessen. Az önkormányzat hitelt isvett fel a megvalósuláshoz, ezzel is gyorsítva a szükségessé váltszolgáltatások minőségi javulását, s az ehhez szükséges körülmények 21. századibiztosítását.

Forrás: AM Sajtó Fotó: Bánhegyi István