Felújított parkoló átadása Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári városfejlesztési projekt újabb állomásaként került sor december 10-én a Városháza mögötti parkoló átadására. A városban tapasztalható útépítések a kormányzat segítségével valósulnak meg. A parkoló átadásával egy 60 millió forintos beruházás valósult meg, mely 63 személygépkocsinak biztosít helyet a város frekventált pontján.

Az eseményen dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője egy valóban sikeres projektnek nevezte a kezdeményezést. Mint mondta:

Az elektromos autók számára kialakított, két töltővel felszerelt parkoló a 21. századi város igényeihez alkalmazkodik. Mosonmagyaróváron is robbanásszerűen nő az autót használók száma, s ez hozza magával az utak nagyobb mértékű terhelését is.

Ezért a városvezetéssel egyeztetve arra  a következtetésre jutottak, hogy szükség van egy nagy rekonstrukciós útfelújítási programra, melyet a magyar kormány több, mint 900 millió forinttal támogat. Ennek a programnak részeként került sor a parkoló átadására is. A tárcavezető továbbá emlékeztetett az eddig elkészült utak, útszakaszok felújításaira is, mint a Cserháti űt – Malomszer csomópont, a Fertősor, az Enge János utca, a Kaszás Miklós út, a Csalogány út, a Mátyás Király utcai kerékpárút, a Nyárfa utca, a Hunyai utcai járdafelújítás valamint a Terv utca felújításaira, mely még jelenleg is folyamatban van. A Vackor óvoda előtti járda, az 1401. sz. főút egy szakasza és a 85304-es jelű út egy szakaszának felújítása már befejeződött.

Kemelte: Ebben az évben mindösszesen,452 millió 160 ezer forintot költött a város az elvégzett útfelújításokra.

dr. Iváncsics János, Mosonmagyaróvár város alpolgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a parkoló átadása csupán jelképe mindannak a folyamatnak, ami  jelenleg a városban zajlik, hiszen a városban több helyen most is zajlanak az útfelújítási munkák. A városvezető külön köszöntötte Nagy Istvánt, s méltatta azon segítségét, melyet a kormány felé tolmácsol a városfejlesztési terveikkel kapcsolatban.

Ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a jeges, hideg csapadékos idő, mely az átadáskor épp jellemezte az időjárást a legnagyobb kontrasztot adja a régi és a megújult létesítmény között, hiszen régebben nem lehetett úgy kiszállni az autókból, hogy ne léptek volna bele egy-egy pocsolyába.

Minőségi előrelépésnek nevezte a felújítást, melynek köszönhetően ma már kultúrált körülmények között lehet a város központjában parkolni.

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István