Főszerepben a közlekedésbiztonság

HUMDA Road Safety néven hirdette meg programját Mosonmagyaróváron a Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. A közlekedésbiztonsági program március 16-19. között fogadja az érdeklődőket.


Dr. Nagy István agrárminiszter, térségi országgyűlési képviselő igazi telitalálatnak nevezte a programot a gyermekek számára. Hozzátette:

A Kormány számos intézkedésének célja a felelősen gondolkodó, a környezetükkel, biztonságukkal kapcsolatban tudatos jövő nemzedékek felkészítése. Ennek érdekében különböző programokkal és figyelemfelhívó eseményekkel támogatjuk többek között a biztonságos közlekedésre való nevelést is.
Kiemelte:

Az kell legyen a fő cél, hogy felnőjön egy tudatosabban közlekedő, kevesebb balesetet, veszélyhelyzetet okozó generáció.


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által alapított HUMDA – számos más tevékenysége mellett – közreműködik a hazai közlekedéskultúra és közlekedésbiztonság fejlesztésében. Szükség van erre a munkára, hiszen évről évre mintegy 500 ember veszti életét a magyar utakon.
A közlekedésbiztonság oktatása ezért kiemelt cél, amelynek a leghatékonyabb eleme az, amikor a gyermekeknek egészen kicsi korban mutatjuk meg, hogy mire kell odafigyelni, hogy kevésbé legyen veszélyes a közlekedés.


Örülök, hogy Mosonmagyaróvár is részt vesz ebben a programsorozatban. A szűkebb közösségünk számára is fontos, hogy egy biztonságosabb, a helyi értékrendünket felvállaló közegben éljünk, érezzük magunkat otthon. Ez egy olyan erőforrás, ami hosszú távon biztosítja egy közösség fennmaradását.

Wiengartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy régóta vizsgálják, hol és hogyan lehetne a közlekedésbiztonság kérdését újragondolni, nevelését elindítani, egy új, látványos és attraktív jövőképbe állítani. A HUMDA országjáró programjában óvodai nagycsoportos valamint általános iskolai 1. és 2. osztályos gyermekek számára fogalmaz meg közlekedéstechnikai ismereteket, gyakorlatokat, Délutánonként kötetlenül és korosztályi megkötés nélkül látogatható a HUMDA Road Safety központ. Céljuk: megalapozni a jövő járművezetőinek tudását elméletben és gyakorlatban egyaránt.

dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a város a HUMDA-val már több sikeres projektet bonyolított le, s a későbbi időre vonatkozóan is vannak nagyszabású terveik. Az együttműködést gyümölcsözőnek, hosszú távon sikeresnek nevezte. Emlékeztetett arra is, hogy több évvel ezelőtt a városban nagy sikere volt a kreszparkoknak, melyek mára eltűntek. Ennek újragondolásaként bejelentette, hogy a nyár közepétől új, látványos és modern kreszpark épül a Wittmann parkban, mely nagy segítséget jelenthet a közlekedési morál javításában is.

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István