Gazdafórum Várbalogon

Március 18-án két szakmai előadással került megrendezésre Várbalogon a Gazdafórum. dr. Nagy István agrárminiszter, térségi országgyűlési képviselő az agráriumot érintő kérdésekről beszélt, Váczi Miklós a Fertő-Hanság Nemzeti Park Fertő-Kelet Őrkerületének tájegység vezetője a LIFE pályázatról ismertette a résztvevőket.

A tárcavezető elmondta:

A kormány célja, hogy  szövetségeseire találjon a gazdákban, hiszen gazdaságunk fejlődése az ő kitartó, szorgalmas munkájukon is múlik.

Mindazok a programok, amelyek a magyar kormány támogatásával megvalósulhattak, valamint az a háromszoros vidékfejlesztési forrás , amely az egész magyar mezőgazdaság megújításához vezet, olyan lehetőségek, amivel a gazdáknak ma élni kell, hogy nyertesei legyenek a változásnak!

Nagy István előadása után a gazdák kérdéseire válaszolt.

Váczi Miklós , az FHNP munkatársa a „A túzok és a kék vércse hosszútávú megőrzése Magyarország és Szlovákia határmenti régiójában” című LIFE pályázatot mutatta be.

Frank Anita, Várbalog polgármestere arról adott részletes tájékoztatást, hogy a település miként éli mindennapjait a NATURA2000 tájvédelmi körzet ölelésében. Beszámolt sikeres pályázataikról, elért eredményeikről és a falut érintő jövőbeli tervekről.

A rendezvényen a csornai Pántlika Néptáncegyüttes táncosai is felléptek.

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István