GYSZC Hunyadi Mátyás Technikum Kézilabda pálya átadó

Új kézilabda pályával bővült a Győri Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Technikuma. A sportlétesítményt június 6-án, ünnepélyes keretek között adták át az iskola tanárai, diákjai számára.

Az eseményen dr. Nagy István agrárminiszter, térségi országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy régi adósságot törlesztettek a kézilabda pálya megépítésével, hiszen egy iskola életében a testmozgás, a versengés, versenyeztetés alapvetően hozzátartozik a fiatalok neveléséhez. Elmondta: Tény az is, hogy egy 21. századi intézmény korszerű és modern legyen, szolgálja ki a diákok és tanárok minden igényét a tanulással, fizikai és mentális fejlesztésével kapcsolatban.

Kiemelte:

a sport megtanít az együttműködésre, a közös sikerek elérésére. Ezért is kifejezetten fontos a mai sportpálya átadó.

Borsics József igazgató arról beszélt, hogy nagy öröm számára, hogy elkészült a pálya, melyet 650 nappali tagozatos tanuló tud majd használni testnevelés órákon és délutáni elfoglaltság idején egyaránt. Hozzátette: A 2012-es épületbővítés során a régi pályát fel kellett bontani, s azóta nem volt lehetőség egy új építésére. Reményét fejezte ki, hogy sok tanuló leli majd ugyanúgy örömét az új létesítményben, mint amekkora sikernek ezt az iskolavezetés elkönyvelte, majd köszönetet mondott a sok-sok év alatti kitartásért mind a tanároknak, mind a diákoknak.

Staár Katalin képviselő, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának nevében megjegyezte: az új pálya a testnevelés óra minőségi változásában különösen nagy jelentőséggel bír. Ilyen feltételekkel jobb hangulattal, nagyobb lelkesedéssel és erőfeszítéssel dolgoznak az órán a diákok. Sok izgalmas és sportszerű mérkőzést kívánt a tanulóknak!


Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja a projekt megvalósulásáról tartott beszédet. A Centrum fő küldetésének nevezte, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsák a hozzájuk tartozó 19 intézmény számára. További fontos célnak nevezte, hogy vonzóvá tegyék a környékbeli fiatalok számára a helyi szakképzést.

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István