Községháza felújítás és kamerarendszer fejlesztés Mecséren

December 22-én került átadásra Mecséren a felújított Községháza valamint a településen kiépített és továbbfejlesztett kamerarendszer. A hivatalos eseményen Csaplár Zoltán, Mecsér polgármestere arról beszélt: Nagyon régóta vártuk már ezt az eseményt, hiszen a községházát több ütemben, több pályázati forrásból sikerült felújítani. A beruházás azonban a mai nappal hivatalosan is befejeződött, a Magyar Falu Programon belül benyújtott sikeres pályázaton nyert összegből felújításra került a községháza belső tere.

Kiemelte: A felújítási munka során az épület hivatali részének teljes padozatcseréje, belső nyílászárók cseréje, a villamos rendszer teljes felújítása, a gázkazán és komplett központi fűtés cseréje, helyiségenkénti klímaberendezés elhelyezésére, épület külső színezésére, az épület körüli járda térkövezésére, és a hivatal előtti kavicsos felület térburkolására – parkoló kialakítására került sor.

A pályázaton 21 millió Ft forrást nyert az önkormányzat, amit 2,5 millió forinttal egészítettek ki.

A polgármester hozzátette: Célunk volt egy olyan környezetet kialakítani, ahol a lakosság a hivatalos ügyeit kulturált, komfortos környezetben intézheti, az önkormányzati dolgozók pedig méltó körülmények között végezhetik mindennapi munkájukat.

Csaplár Zoltán a továbbiakban részletezte a település eddigi elért eredményeit valamint a terveik között szereplő beruházásokat.

dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője hangoztatta:

 Kis falu, nagy gondossággal vezetve – ez is lehetne Mecsér község mottója, amely nagy gondossággal és tudatosan épül, fejlődik évről évre.

Aláhúzta továbbá: Mindez pedig nemcsak jóléti és kényelmi fejlesztéseket jelent, hanem jövőbe mutató, vidéki megmaradást segítő, az új generációnak is épülő infrastrukturális beruházásokat.

Széles Sándor főispán a falu fejlődési ívét hangsúlyozva megjegyezte: Mecsér Község Önkormányzatának, vezetésének jó céljai vannak, melyek között mindig megtalálják a lehetőségeket. Kiemelte: Mindez azonban nem jöhetne létre közösségi összefogás, szeretetteljes épító közösség nélkül.

Forrás: AM Sajtó