Lakás- és útátadás Héderváron

2021. november 26-án adták át hivatalosan Héderváron a megújult úthálózat legutóbb befejezett 4 utcáját valamint a felújított rendőrségi körzeti megbízotti szociális lakást. Az eseményen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is, aki beszédében elmondta:

Egy település életében mindennapi elvárás, hogy az infrastruktúra folyamatosan fejlődjön, úthálózata korszerűsödjön.

Másik jogos emberi elvárásként nevezte meg, hogy egy település lakosaként, biztonságban élhessünk. Ezt mindenképpen erősíti az, ha a rendőrségi körzeti megbízott az adott községben lakik, hiszen ez is erősen életminőséget javító tényező. Mint mondta:

Kormányzati cél, hogy a Magyar Falu Programon keresztül olyan alapellátások beszerzésében, kialakításában is segítséget tudjon nyújtani az állam, mint például egy orvosi rendelő, egy iskola vagy egy körzeti megbízotti lakás felújítása.


A miniszter a Magyar Falu Program sikerességével kapcsolatban elmondta: a program alulról szervezett, tehát olyan igényekre ad megoldásokat, melyeket előtte a települések vezetői indítványoztak a kormány elé. Ezért is lehet az egyik legsikeresebb programja a kormányzatnak.

dr. Urbán Zoltán László r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a helyi szervezet nevében mondott köszönetet. Mint mondta:


Az a feladatunk, hogy a közrend és a közbiztonság a térségben szilárd legyen, az állampolgárok és a felnövekvő fiatalok biztonságban érezzék magukat, s mi nap, mint nap azon dolgozunk, hogy ez így is maradjon!

Juházs József Hédervár polgármestere kifejtette:

Nagy ajándékot kaptunk, hiszen lelki és fizikai szinten is fejlődhet, fejlődik a település.

Elmondta: Az elmúlt két évben 4-4 utcát tudtak felújítani, több, mint 45 millió forint pályázati összegből. Mindennek köszönhetően az összes út pormentes Héderváron. ez a település életében nagy előrelépést mutat.
A szolgálati körzeti megbízott lakás felújításával kapcsolatban elmondta: Az épület új tetőt kapott, a régi balesetveszélyes kéményt elbontották és egy új, kondenzációs kazánnal üzemeltetett fűtési rendszer került kialakításra. A felújítás összköltsége mintegy 30 millió forint volt, melyet ugyanúgy a Magyar Falu Program pályázatán keresztül sikerült megvalósítani.
Az utakra és az épületre Zsódi Viktor piarista atya mondott áldást.

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István