Új beruházások Győrladaméron a Magyar Falu Program segítségével

Közel 410 millió forintnyi beruházás átadására került sor ma Győrladaméron, ahol többek között a Magyar Falu Programnak köszönhetően több jármű megvásárlása, orvosi eszközök beszerzése, járda építés és felújítás valamint egy óvodai kerítés megépítése is megvalósult a pályázati összegekből.

Az átadásokon jelen volt dr. Nagy István agrárminiszter, térségi országgyűlési képviselő is, aki nagy jelentőségűnek nevezte a mai napot:

Egyik beruházás után mentünk a másikba és mindenütt olyan építkezést, olyan terveket, megvalósulásokat láttunk, amelyek ennek a településnek nagy örömét szolgálják. Látjuk, hogy a Magyar Falu Programnak mekkora jelentősége van, hiszen mindig van valami, amivel a település komfortérzetét, infrastrukturális fejlesztését segíteni tudja.

Kiemelte azt is, hogy az intenzív pályázati munka után nagy eredmények születhetnek, melyek előre viszik a településeket.

Ebből is látszik, hogy érdemes pályázni, érdemel élni a Magyar Falu Program lehetőségeivel minden településnek!

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke szerint:

Olyan időszakot élünk, amikor a közgyűlési elnöknek soha nem volt ilyen jó dolga!

Kiemelte: Van egy nagyon jó kormány, amelyiknek fontos a vidék, fontosak a kistelepülések, s az ott élő emberek és vannak a Magyar Falu Program részeként életet kapott települések, lelkes településvezetők, akik érzik azt, hogy most olyan intenzív fejlődési időszakot lehet megélni, amihez ha ők is hozzáteszik a maguk ötleteit és erőforrásait, akkor évtizedeket lehet előre lépni.

Pappné Kett Adrienn Győrladamér polgármestere igazi sikernapnak nevezte a mai, úgynevezett „Átadások napjá”-t. Mint mondta:

Igazi sikernap az a település életében, hiszen összértékében ma közel 410 millió forint értékű beruházást adtunk át. Így az „Egy szelet Szigetköz” szlogenünk méltó arra, hogy a győri agglomeráció egyik településeként elmondhassuk, hogy nagyon jó helyen vagyunk – nagyon sok előnnyel és nagyon sok területfejlesztési kihívással is.

A polgármester utalt arra is, hogy mindez a tudatos területfejlesztés eredménye, hiszen agglomerációként nagyon oda kell figyelniük ennek jeleire. Ezért az egyik legjelentősebb fejlesztésük a bölcsődei fejlesztés. ehhez kapcsolódóan megköszönte a megyei közgyűlés támogatását, melynek értéke 200 millió forint volt.

Méltatta a Magyar Falu Program jelentőségét is, mely, mint fogalmazott: épp az ilyen települések számára van kiírva, mint Győrladamér, így az alulról jövő kezdeményezéseik is mind sorra megvalósulhatnak. Ennek köszönhetően 4 sikeres pályázatról számolt be:

  •  az új bölcsődei projektnyitó rendezvényről
  • a Bóbita Óvoda és Bölcsőde kerítésének projektzáró átadásáról
  • a Wilhem Baumeister utca járdájának projektzáró átadásáról
  • valamint az orvosi eszközök projektzáró átadásáról.

Ünnepi köszöntőt mondott még Gerhard Fischbach, a BOS Hungary igazgatója is, aki beszédében azt emelte ki, hogy cégük 25 éve üzemel  Győrladaméron. Ezalatt mindig törekedtek arra, hogy jó kapcsolatot ápoljanak az önkormányzattal. A ma átadott beruházások nagy segítséget jelentenek nemcsak dolgozóik, de a környéken élők számára is, hiszen sokkal biztonságosabban tudnak majd közlekedni. Külön méltatta a bölcsőde kialakítását, hiszen nagy szükség van arra, hogy az édesanyák biztonságban tudják gyermekeiket és minél hamarabb vissza tudjanak menni munkahelyükre.

Forrás: AM SajtóirodaFotó: Huszár Gábor, Bánhegyi István