Új EKG berendezést kapott a Karolina Kórház Intenzív Osztálya

Újabb adomány érkezett a Karolina Kórház számára december 9-én. Az adományozó ezúttal a Marcus cégcsoport, aki az év végi céges ajándékokra elkülönített keretét fordította jótékony célra. A kórház eszközberendezése így egy EKG berendezéssel, valamint az intenzív osztályon lévő betegek táplálására szolgáló szondával és a hozzá tartozó steril eszközökkel gyarapodott.

Az eseményen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is, aki arra hívta fel a figyelmet:

Rendkívüli időszakot élünk. Nem könnyű ma az egészségügyben dolgozók helyzete, hiszen naponta szembesülhetnek az immár két éve tartó pandémiás nyomással, a megnövekedett terheléssel. Így jó alkalom a mai is arra, hogy köszönetet mondjunk  azért a rendkívüli helytállásért, melyet minden nap végeznek. Köszönjük az egész térség nevében!

Ezenkívül köszönet illeti az adományozó Marcus cégcsoportot is, akik példájukkal elöl járva hívják fel a figyelmet arra, hogy adni, embertársainkon segíteni minden időben jó cselekedet!

Bízom benne, hogy kezdeményezésüket minél több vállalkozás követi, és támogatják ezekben a nehéz, egészségügyi kihívásokkal terhelt időkben a mosonmagyaróvári Karolina kórházat!

Dr. Takler Ágnes, főigazgató asszony az intézmény nevében mondott köszönetet az adományért. Mint mondta:

Abban a szerencsében van részünk, hogy nagyon sok cég felfigyel azokra a problémákra, amely az egészségügyet érinti. Ennek egyik példája a Marcus Cégcsoport által adott adomány, amely az intenzív terápiában rendkívül fontos és gyakran használt eszköz. Köszönjük szépen az egész kórház nevében!

Pongrácz Balázs, a Marcus Cégcsoport alapító tulajdonosa hangsúlyozta: cégcsoportjuk több, mint tíz éves fennállása óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a közösség irányába is vissza tudjanak fordítani minél többet. Társadalmi felelősségvállalásuk jegyében úgy döntöttek, hogy a partnereknek szánt reprezentációs keretösszeggel a pandémiában dolgozó orvosoknak és ápolóknak kívánnak segíteni.

Forrás: AM SajtóFotó: Bánhegyi István