Új bölcsőde épült Mosonmagyaróváron

2022. szeptember 30.-án hivatalosan is átadták Mosonmagyaróváron a Napraforgó Bölcsődét, mely önkormányzati forrás nélkül, kormányzati TOP-támogatásból épült fel. A 264 millió forintos beruházás 26 férőhelyes gondozási egységből áll, amely egy 12 fős és egy 16 fős csoportszobát foglal magába. Az építkezés folyamán a kivitelezők a környezetbarát és energiatakarékos megoldásokat tartották szem előtt, ezért napelemeket és hőszivattyút telepítettek.

Az ünnepélyes átadáson tiszteletét tette dr. Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője is, aki köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a most megépült új bölcsőde a jövőt jelképezi, a jövő városát alapozza meg. Ezt fejezi ki az a környezet is, mely itt fogadja a város legkisebb lakóit.

Hozzátette: Jó látni, hogy Mosonmagyaróváron a város gazdasági fejlődésével párhuzamosan fejlődik intézményrendszere is. Nagy léptekkel épülnek a városban az új lakóparkok, készülnek az új utak, telepednek le az új vállalkozások, s így értelemszerűen megnő az igény az új intézményekre.

Fontos számunkra, hogy a felnövekvő generáció az itt kapott munícióval feltöltődve Mosonmagyaróvár hasznos polgárai legyenek. Ezért a most átadott intézmény az egyik legjobb hosszátávú befektetés, mely a város jövőjét fojaj meghatározni.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-sopron Megyyei Közgyűlés elnöke köszönetet mondott a magyar kormánynak azért az erőfeszésért és kormányzati támogatásért, melyből az utóbbi időszakban számos bölcsőde épülhetett meg a térségben, megvalósítva azt a családpolitikát, mely előtérbe helyezi a magyar családok biztonságát.

Kitért arra is, hogy a mai világban, amikor nagyon sok bizonytalansági tényező merül fel a gazdaságban, de ennek ellenére is szükség van jövőképre, a jövőbe való befektetésekre. Ennek egyik jeles példája a bölcsődeépítések folyamata.

Hangsúlyozta továbbá, hogy Mosonmagyaróvár további, szép ívű városfejlesztés előtt áll.

Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere arról beszélt, hogy a város bölcsődei intézményeibe való bekerüléshez korábban hosszú várólistán keresztül lehetett csak bejutni. Az utóbbi évek fejlesztései azonban ezt a helyzet is megoldják. Ebben a legnagyobb köszönet a kormányzati erőforrásoknak köszönhető, melynek zászlóshajója a bölcsődeépítési projekt volt szerte az országban. A polgármester a ciklus zárópontjában is nevezte a mai intézményátadót, mint mondta: igyekeznek mindenkinek teljesíteni a bölcsődei igényét.

Radányi Zoltánné, a Mosonmagyaróvár Egyesített Bölcsődék Intézménye intézményvezetője a város és a családok nevében mondott köszönetet a városvezetőknek, kivitelezőknek.

Forrás: AM Sajtó